Pripravte sa na školský rok s radosťou | 2023

škola deti pomôcky

Príprava na nový školský rok robí starosti nejednému rodičovi. Okrem základných potrieb sú dôležité aj tie umelecké, pomocou ktorých vaše dieťa rozvíja nielen svoju kreativitu, ale aj jemnú motoriku či sústredenie. A práve preto sme tu my, aby sme vám pomohli s výberom kvalitných a spoľahlivých pomôcok, ktoré si vaše dieťa zamiluje. Tak poďme na to!

Výkresy a skicáre sú základom, ktorý bude vaše dieťa potrebovať v každom ročníku. Aj preto je dôležité spoľahnúť sa na kvalitu, ktorú prináša napríklad značka Hahnemühle. Skicár Nostalgie je vhodný na suché techniky, pod ktoré spadá kreslenie či skicovanie. Vďaka lepeniu na hornej strane skicára si deti môžu nosiť kresby pohromade alebo papier jednoducho oddeliť. Na kombinovanie suchých a mokrých techník (kreslenie a maľovanie farbami) je vhodný napríklad skicár Paint´ON, ktorý vďaka svojej hrúbke odoláva poškrabaniu a má vynikajúcu konzervačnú kapacitu, takže výtvory vašich detí vydržia na chladničke skutočne dlho 🙂. 

Veľmi dôležitou súčasťou školskej výbavy sú ceruzky, ktoré dieťa používa denne. Na bežné používanie sa hodí ceruzka tvrdosti B alebo ceruzka tvrdosti 2B. Prípadne si môžete vybrať aj sadu, ktorá obsahuje viacero ceruziek s rôznymi stupňami tvrdosti. Pri ceruzkách nesmieme zabudnúť ani na strúhadlá, ktoré sú tiež základom výbavy školáka. Pri ergonomickom tvare u nás nájdete strúhadlá pre pravákov aj ľavákov. A dôležitým komponentom je aj plastická guma, ktorá svojou mäkkou konzistenciou a poddajnosťou absorbuje farbu tlakom.

Farby a farbičky

Medzi pomôcky, ktoré bude váš školáčik používať aj mimo učební výtvarnej výchovy, patria určite farbičky. Ergonomický úchop urobí radosť vám a množstvo odtieňov zas dieťaťu. Je už len na výbere, či si zvolíte sady v kartónovom obale, alebo sadu v kovovom puzdre, ktoré odolá aj náročnejšiemu zaobchádzaniu.

Samozrejme, nezabudli sme ani na farby. Deti najčastejšie používajú vodové (akvarelové) farby, ktoré sú základom hodín výtvarnej výchovy. Medzi našimi zákazníkmi sú najobľúbenejšie akvarelové farby od Artmagico, ktoré obsahujú až 12 kusov kvalitných farieb. Pri starších deťoch sa zas môžete spoľahnúť na akvarelové farby Artix v tube, ktoré si môžu dávkovať podľa potreby.

Staršie ročníky učite zaradia do svojej výbavy aj temperové farby, ktoré nájdete v sade Artix obsahujúcej 12 kusov, ale aj v sade s 24 kusmi odtieňov. Pri výbere kvalitných akrylových farieb určite neopomeňte sady El Greco, ktoré môžu žiaci použiť na najrôznejšie povrchy a určené sú práve pre študentov.

 

pomôcky pre deti do školy

Predposlednou zastávkou na našom liste s pomôckami sú pastely. Niektoré školy ich nevyžadujú, iné zas áno. Ak tá vaša patrí medzi ne, určite nakuknite do našej širokej ponuky pastelov, kde nájdete nielen sady suchých pastelov, ale aj mastné, olejové pastely, z ktorých si môžete vyberať podľa nárokov vášho malého umelca.

A nakoniec nazrieme ešte k najlepším priateľom umelcov - štetcom. Ak máte doma začínajúcich umelcov, určite im postačia sady, v ktorých sú už vyskladané veľkosti štetcov. Tu nájdete napríklad sady pre maľovanie akvarelom aj sady pre maľovanie akrylom - pri ktorých máte na výber z viacerých kvalitných a spoľahlivých značiek. Sada Winsor & Newton Foundation je vhodná na prácu s akrylom a biele syntetické vlákna sú spoľahlivé pri maľbe detailov aj veľkých plôch. Sada od značky Lefranc Bourgeois zas obsahuje štetce s dlhou násadou, ktoré odolajú aj náročnejšiemu používaniu. Ak má vaše dieťa talent, ktorý by ste chceli rozvíjať, skôr sa zamerajte na jednotlivé druhy štetcov, ktoré si môže vyberať podľa tvarov, veľkostí a materiálov zhotovenia.

Prípravy do školy vedia byť občas emotívne. Ak však svoje dieťa zaujmete všetkými zábavnými činnosťami, ktoré naň v škole čakajú, smútok sa zmení na radosť a nedočkavosť. Práve výber kvalitných umeleckých pomôcok môže byť tým, čo vaše dieťa zaujme a bude sa hneď chcieť pustiť do tvorenia - aj pred začatím školského roka. Tak neváhajte a vyberte si z produktov to, čo vyvolá radosť u vás doma.

Váš tím MMart

Foto: Pexels.com

Zdroj: MMArt

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz