Vianočný výber pre umelcov od MMart | 2023

mmart Vianoce

Kalendár na rok 2023 sa pomaly blíži ku koncu a mnohí z nás už naplno prepadli vianočným dekoráciám, nákupom a darčekom, ktoré sa objavia pod stromčekmi. Či už patríte k tejto skupine ľudí, alebo si myslíte, že na nákupy darčekov zostáva ešte plno času, stále platí, že šťastie praje pripraveným - aj preto sme si pre vás pripravili zoznam, ktorý vám môže pomôcť a inšpirovať k tomu, čo by mohlo byť tým správnym darčekom pre vašich blízkych (alebo aj pre vás).

Pre nadšencov oleja

Olejomaľba je často označovaná za jednu z najťažších a časovo náročných techník. Cvičenie však robí majstra a ak máte takéhoto majstra doma aj vy, určite by ho pod stromčekom potešili bavlnené alebo ľanové plátna, na ktoré môže položiť svoje umenie. Samozrejme, zabudnúť by ste nemali ani na olejové farby, pričom pod stromčekom iste potešia viac veľké balenia od značky Winsor & Newton, ktoré vydržia aspoň do začiatku jari 😀
Na záver už spomenieme iba médiá, na ktoré umelci často zabúdajú. Práve tie však môžu zvýšiť rýchlosť schnutia, lesku či zlepšiť tekutosť, alebo štruktúru farieb. Preto sú práve tie pre umelcov darčekom, o ktorom možno ani netušia, ako veľmi ho chcú.

Pre milovníkov akvarelu

Akvarel je technikou, pri ktorej dokážete vytvoriť nádherné diela. Kľúčom k nemu je trpezlivosť a cvik. Ak máte doma akvarelového nadšenca, určite ho (alebo ju) potešia rôzne druhy papiera pre akvarel, na ktorom môže experimentovať. Dôležité sú aj akvarelové farby, ktoré nájdete v tubách alebo v panvičkách. Nových akvarelistov iste poteší sada farieb, v ktorej nájde všetky potrebné odtiene. Pri skúsenejších umelcoch môžete staviť na kusovky, v ktorých nájdete ich obľúbené odtiene, prípadne špeciálne pigmenty, ktoré dodajú ich tvorbe nový nádych (napríklad metalické tuby).
Zabúdať by sme nemali ani na štetce, ktorých kvalita sa môže odraziť na celkovom výsledku maľby. Za tradičné pre akvarel sa vždy brali okrúhle štetce, ktoré dnes už dopĺňa paleta tých netradičnejších, ale rovnako kvalitných. Medzi naše najobľúbenejšie patria práve štetce Escoda, ktorých kvalita nadchne nielen začiatočníkov, ale aj profesionálov.

Pre akrylových fajnšmekrov

Akryl je najobľúbenejšou a najpoužívanejšou technikou naprieč umeleckým spektrom. Tvorí sa ním ľahšie, je prispôsobiteľný a vďaka jeho riedeniu môže výsledné dielo pripomínať akvarelovú maľbu, gvašovú maľbu, či dokonca olejomaľbu. Práve vďaka jeho rôznorodosti môžete svojim akrylovým nadšencom zaobstarať všetko od farieb v tubách cez markery až po médiá či laky. Ak teda premýšľate nad paletou farieb, určite si zvoľte sadu akrylových farieb od Artmagico, ktorá patrí medzi najobľúbenejšie produkty našich zákazníkov. Vybrať si môžete aj po jednotlivých kusoch, a to v prevedeniach, ktoré vydržia pár mesiacov. Napríklad vo forme 120 ml balenia od značky Winsor & Newton.
Akrylové markery sú vhodným darčekom pre malých aj veľkých. Mnohí si iste zamilujú rozmanité či špeciálne odtiene, ktoré dodajú kresbám celkom iný nádych.

Pre milovníkov kresby

Nielen ilustrátori a grafici sa pri tvorení radšej obracajú na suché techniky. Práve ceruzka a skicár sú základným krokom, ktorým by si mal prejsť každý umelec. Ak sa vaši blízki nachádzajú práve v tejto fáze tvorenia, radosť im zaručene spraví skicár, ktorý bezpečne ukryje ich výtvory - napríklad aj Hahnemühle v knižnej väzbe, ktorý poskytne veľkorysých 80 listov. Samozrejme, potrebným komponentom sú aj ceruzky, pri ktorých je výber skutočne široký.
Veľkej obľube sa v súčasnosti tešia aj akrylové markery, ktoré povýšia vaše tvorenie na novú úroveň. Napríklad markery od značky Artmagico si rôznymi šírkami a použiteľnosťou na najrôznejších povrchoch získali mnohých z vás. Preto sa im iste potešia aj vaši umelci.

mmart Vianoce 1

Pastelky alebo pastel?

Ak sa opýtate na vysnený vianočný darček milovníkov pastelu, väčšina si zasnene spomenie na Sennelier. A práve sady týchto krémových pastelov sú tým, čo môžete dopriať vašim kreatívnym blízkym. Rovnakej obľube sa tešia aj sady Conté a Paris Carré, ktoré nájdete v rôznych prevedeniach. Umelcov s pastelom však okrem bohatej nádielky pastelových sád iste prekvapí aj papier na pastel. Aj v tomto prípade sa fantázii medze nekladú, a práve na veľa tvorenia môžu poslúžiť papiere Lana Colours, ktoré nájdete vo veľkých formátoch.

Pre malých veľkých umelcov

Ak máte doma malých umelcov, práve umelecké pomôcky sú tým, čo im pri vianočnom stromčeku iste vyčarí úsmev na tvári. Ak ešte stále spoločne iba objavujete základy umenia, určite siahnite po farebných ceruzkách od Stabilo, ktoré sú aj ideálnym praktickým darčekom do školyŠkôlkari a staršie deti už môžu objavovať čaro mokrých techník. Pred akrylovými farbami určite siahnite po gvaši, ktorý je v tomto prípade ideálnou voľbou. A možno práve sada od Lefranc Bourgeios bude tou, ktorú si vaši malí umelci zamilujú.

Pre knihomoľov

Pre kreatívnych umelcov, ktorí milujú knihy máme pod stromček tiež niečo špeciálne. Práve záložky od značky Hahnemühle vytvorené zo 100% bavlny skvelo vyplnia čas medzi jednotlivými knihami a nielen knihomoli sa na nich môžu dosýta vyblázniť.

Či už plánujete nejaký umelecký darček pre svojich blízkych, alebo ho doprajete sami sebe, nezabúdajte na pocit pohody, ktorý by ste si mali počas nadchádzajúcich sviatkov vychutnať. Prežívajte chvíle naplno, sledujte padanie snehových vločiek, vychutnajte si čaj pod hrubou prikrývkou, dajte šancu novým príbehom a tvorte od srdca ❤️ 

Váš tím MMart

Zdroj foto: Pexels.com

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz